divendres, 19 de maig del 2017

L' ÀGUILA I EL FALCÓ






Una llegenda dels  indis Sioux, explica, que una vegada varen arribar a la tenda del vell bruixot; Brau ferotge, el gerrer i Nuvolada, la filla del cap de la tribu, agafats de la mà.

—Ens estimem —va començar el jove.
—I ens volem casar —va dir ella.
—Volem un encanteri, una poció, alguna cosa que ens garanteixi que podrem estar sempre junts —varen dir els joves a la vegada.

—Puc fer una cosa per vosaltres, però es una tasca molt difícil i sacrificada —va dir el bruixot després d’una llarga pausa.

—No hi ha cap problema! —respongueren el dos.

—Llavors, —contestà el bruixot:

—Nuvolada, sense més armes que una xarxa i les teves mans, pujaràs a la muntanya i caçaràs el falcó més vigorós. Porta-me’l viu el tercer dia de lluna plena…

—I tu, Brau ferotge —va prosseguir l’ancià.
—Tens de portar de la muntanya més alta a la més valenta de les àguiles, i portar-la viva sense cap ferida.

Els joves varen assentir amb silenci i, després de mirar-se amb tendresa, varen marxar.
El dia establert pel bruixot, els joves varen arribar a la seva tenda amb dues grans bosses de roba que contenien les aus sol·licitades.

El vell els va demanar que, amb molt de compte, les treiessin de les bosses. Eren sens dubte les aus més boniques del seu llinatge.

—Ara —va dir el bruixot:

—Agafeu les aus i lligueu-les per les potes amb aquestes tires de  cuir. Després deixeu-les anar i que intentin volar. L’àguila i el falcó varen intentar aixecar el vol, però només varen aconseguir rebolcar-se pel terra.

—Mai oblideu això que heu vist avui!  Vosaltres sou com l’àguila i el falcó... Si us lligueu l’un a  l’altre, encara que sigui per amor, viureu arrossegant-vos, i tard o d’hora, us fareu mal tots dos. Si voleu que el vostre amor perduri, voleu junts però mai lligats.


Llegenda dels indis Sioux
Àmerica del Nord

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada