dilluns, 17 d’abril del 2017

LA LLEGENDA DELS PEIXOS KOI








Conta una llegenda xinesa, que fa molts i molts anys, un nombrós banc de peixos koi nedaven pel riu groc. Els cossos d’aquestes carpes de colors, brillaven amb la llum del sol com si fossin cristalls.

Els peixos nedaven tranquil·lament seguint el curs del riu, fins que arribaren  a una cascada que els barrava el pas. Molts d’ells es van espantar; varen pensar que seria més senzill nedar en el mateix sentit del corrent i no fer malbé les seves escates intentant superar la cascada. Però hi va haver un grup de 360 peixos que es va disposar a superar el repte i coronar el cim de la cascada. Saltaven amb totes les seves forces, i tots s’esforçaven per arribar al cim. Una vegada i una altre, els seus cossos es llançaven a l’aire només per colpejar-se contra l’aigua gelada.

Tot aquest rebombori va cridar l’atenció d’uns dimonis, que reien cruelment de la lluita que lliuraven sense èxit els peixos koi. I per empitjorar la situació, els dimonis varen fer servir màgia per augmentar l’alçada del salt d’aigua i així procurar més patiment als pobres peixos. Tot i això els koi no es deixaven vèncer en el seu objectiu. Durant cents anys molts peixos koi varen intentar coronar el cim de la cascada però cap  ho va aconseguir. Els dimonis no s’esperaven que aquests peixos fossin tan tossuts i les seves forces del mal varen començar a minvar; aquesta ocasió la va aprofitar un peix koi que va fer una salt gegantí que va superar la cascada. El salt d’aigua era conegut com la porta del drac i la petita carpa va ser recompensada pel seu gest heroic, i es va convertir en un drac celestial. D’ençà d’aquell dia es diu que qualsevol carpa que aconsegueixi superar el salt d’aigua es convertirà en drac.

Els peixos koi són símbol de saviesa i superació a la Xina, perquè han assolit un repte utilitzant els aprenentatges que han anat adquirint al llarg del camí.

Conte Xinès


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada