dijous, 6 d’abril del 2017

L' ENCANTADOR DE SERPS









Raj era un encantador de serps, que vivia en un petit poblet  a prop de la gran ciutat de Deli. Ell i la seva dona, l’Akba, eren molt pobres, perquè ningú del poble els donava cap moneda per veure ballar la serp.
Un dia, en Raj va decidir anar provar sort a la ciutat. Es va aixecar de matinada i va caminar uns quants quilòmetres fins que va arribar al centre de Deli.  Allà es va assentar i va començar a tocar una suau melodia amb la seva flauta. A poc a poc, la tapa de la cistella es va obrir i va aparèixer la  serp verinosa movent-se de cantó a cantó. La gent que passava es quedava sorpresa amb el ball de la serp, i els agradava  tant que varen començar a llençar-li  diners. Al vespre, en Raj havia fet una petita  fortuna, i se’n va anar corrents cap a casa seva per a explicar-li a l’Akba.
 Cada dia en Raj anava a Deli a treballar i les coses li anaven molt bé, ja havia acumulat un gran fortuna. Però una nit  quan va acabar de treballar, uns lladres que feia dies que el vigilaven el varen seguir,  li volien prendre els diners.
Quan Raj va arribar a casa, li va ensenyar a la seva la seva dona una bossa amb tots els diners que havia anat acumulant mica en mica. L’ Akba es va posar molt contenta  en veure tants de diners, perquè podríen comprar una casa més gran i menjar un bon sopar cada dia. Els dos se’n van anar a dormir, però l’Akba, que era molt desconfiada, va pensar que seria millor guardar la bossa amb els diners en una cistella i deixar-los a les golfes.
Quan  ja havia guardat els diners, va pensar que la serp també era molt important, ja que gràcies a ella havien aconseguit la fortuna, així que va decidir també deixar la cistella de la serp  a les golfes.
Mentre dormien, els lladres varen entrar dins la casa i van començar a buscar l’or d’en Raj, un cop a les golfes, van agafar la primera cistella que varen  trobar i sense pensar-s’ho van marxar ben orgullosos amb el seu botí. Quin ensurt es varen emportar quan van obrir la cistella  i varen veure que a dins hi havia una serp verinosa!  És varen espantar tant que la cistella els va caure i els lladres varen marxar corrents per por a que  la serp els piqués.
Quan l’Akba es va despertar, va anar a les golfes i va veure que només hi havia una cistella,  s' enfadà moltíssim pensant que li havien robat els diners, però quan va obrir la cistella, va descobrir que els diners eren al seu lloc i que algú s’havia confós i havia agafat la serp. Quin fart de riure es van fer amb en Raj, pensant en l’ensurt que s’haurien endut els lladres!

Llavors, en Raj agafà  la seva flauta i va començar  a tocar la suau melodia,  i la serp va  tornar ballant al seu lloc.
Conte de l' Índia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada