dimarts, 13 de juny del 2017

ELS DOS LLOPS



Autor Imatge: Serge Melki


En una nit estrellada, un avi cherokee ensenyava als seus nets com havien d’orientar la seva vida, sobre com cadascun de nosaltres construeix, a poc a poc, quin tipus de persona és. Els deia:
«Tota persona té sempre una dura baralla en el seu interior. Una lluita que també existeix dins meu. Un combat terrible entre dos llops. Un és la ira en persona. Qualsevol cosa li provoca un esclat de mal geni. Aquest llop té por perquè és insegur, i encobreix aquesta por amb agressivitat, mentint i atacant a traïció. La ira i l’odi l’envaeixen, l’impedeixen dialogar i l’incapaciten per transformar res. L’altre és bo, pacífic, amorós, serè, humil, generós, compassiu, fidel, bondadós, honest, i ha de lluitar constantment per sobreviure i esforçar-se en cada moment per crear espais de pau, de llibertat, d’afecte, de comprensió. I aquests dos llops també estan lluitant dins vostre, no els noteu?», va concloure l’avi, mirant amb atenció.
Els nets es van quedar pensatius, llavors van sorgir els dubtes. Eren petites qüestions que confirmaven aquesta lluita interior que es produeix ja des la més tendra infància en qualsevol persona, i que convé ajudar a reconèixer i valorar com més aviat millor. Un dels nets, mirant fixament els ulls del seu avi, li va preguntar:
«Avi, és veritat que tots dos són dins nostre, però, al final… quin llop guanyarà?».
L’ancià cherokee simplement els va respondre:
«Aquell a qui jo alimenti».
Conte dels indis Cherokee,
 Amèrica del Nord.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada