dissabte, 5 de juny del 2021

La serp i el cranc



Autor il·lustració:  Percy James Billingshurst

Una serp i un cranc vivien junts en una bonica platja; però mentre el cranc tractava la serp amb lleialtat i benevolència, aquesta, en canvi no malgastava cap ocasió per demostrar-li el seu instint pervers. Amb freqüència el cranc aconsellava a la serp que intentés canviar la seva mala conducta, però la serp que era molt orgullosa i malvada no va seguir els seus consells.

I va passar que un matí, la serp es va cargolar maliciosament sota un jove estiuejant que descansava estirat a la sorra. El noi quan se’n va adonar, es va  espantar molt, va anar corrents  a buscar un pal  i  la va matar.

El cranc va anar a auxiliar-la, però ja era massa tard... i al veure-la tan estirada, en tota la seva longitud entre compassiu i sentenciós va murmurar:

—Amiga, gairebé et puc assegurar, que aquell jove no t’hagués matat, si en comptes d’estar enroscada sota el seu cos, t'hagués vist  lluny d’ell  i avançant ben recta i relaxada.

Moralina:

Una vida amb rectitud i sinceritat, és molt més tranquil·la i satisfactòria.

 Autor: Isop


4 comentaris:

  1. Una verdad como una catedral,jajaja
    Un abrazo muy fuerte

    ResponElimina
  2. Los peligros de llevar mala vida...
    Muchas gracias Marisa y un abrazo muy grande!

    ResponElimina
  3. És ben bé així...Però a mi m'agraden les serps encara que tinguin mala fama, alguna vegada n'he agafat alguna d'aquestes grosses, que són ensinisrades...I els crancs , encara que semblin inofensius, et poden fer una bona mossegada!
    Petonets, Marta.

    ResponElimina
  4. Les serps, igual que els llops tenen mala premsa en el món del contes. Crec que el seu aspecte i el fet que n'hi ha de moltes verinoses no els ha ajudat gaire. Respecte als crancs, tampoc són gaire agraciats, ens fan gràcia perquè la majoria són menudets, però si fossin de la mida de les serps la cosa canviaria...
    Petonts, M.Roser.

    ResponElimina