divendres, 15 de novembre del 2019

L'OBSEQUI DELS COLOMS






Era costum a l'Handan  caçar coloms i regalar-los al príncep pel dia d'Any Nou. Això li agradava tant al sobirà que repartia valuoses recompenses. Un dia algú li va preguntar la raó d'aquest costum.
—El dia d'Any Nou deixo els coloms en llibertat per demostrar la meva bondat —va contestar el príncep.

—Com que tots els seus súbdits saben que vostè necessita coloms per alliberar-los, tots es dediquen a caçar-los —va comentar l’altre —. I el resultat és que al caçar-los, molts moren. Si vostè realment els vol salvar, és millor que prohibeixi  la seva caça. Tal  i  com estan les coses, vostè, els caça per alliberar-los  i  la seva bondat no pot reparar el mal que ocasiona.

El príncep va assentir.

Des de llavors, abans de seguir una altra tradició i  fer efectiva una decisió tan important, el príncep ho pensava molt bé. Doncs a més de bones intencions, la raó era necessària.
Conte Xinès

4 comentaris:

  1. Realment no totes les tradicions són positives, n'hi ha que més valdria que haguessin desaparegut...Els súbdits del príncep eren intel·ligents i li van donar un bon consell.
    Hi ha una dita molt antiga que diu que "de bones intencions l'infern n'és ple".
    El teu dibuix és molt bonic, l'has dibuixat tu?
    Petonets, Marta.

    ResponElimina
  2. Bon dia M.Roser.
    Sí que és un dibuix molt bonic, no l'he dibuixat jo, és d'una plataforma que es diu Pixabay, jo només l' hi he posat el color del fons. En aquesta plataforma hi ha grans artistes! Referent a les tradicions que no són positives, nosaltres en tenim algunes ben a prop que també perjudiquen als animals i s'haurien d'abolir.
    Petons i bon cap de setmana, M.Roser.

    ResponElimina
  3. Tenim un colom blanc, el Sebas, que té més de vint anys i és cec perquè va picar contra un vidre quan era jove. Li agrada que el treguin al jardí i encara
    recull branquetes per fer niu...


    .

    .





    .



    ResponElimina
  4. Bon vespre Olga.
    Quina vida tan longeva que té el Sebas! Fa molta gràcia que encara reculli branquetes per fer el niu.
    Segur que ha fet tants d'anys, perquè el cuideu i l'estimeu molt.
    Molts petons i una abraçada!

    ResponElimina