diumenge, 7 d’octubre del 2018

LA GUINEU I EL BOC EN EL POU


Autor il.lustració: Milo Winter

Va caure una guineu en un pou profund, i es va veure obligada a quedar-se a dins perquè no podia sortir.

Va arribar més tard al mateix pou un boc mort de set i veient a la guineu li va preguntar si l'aigua era bona. Ella, dissimulant el seu veritable problema, es va desfer en elogis per l'aigua, afirmant que era excel·lent i va animar al boc a baixar i provar-la.

Sense pensar-ho gaire el boc va saltar al pou; i després de beure aigua fins a saciar la seva set, li va preguntar a la guineu com s'ho farien per sortir d'allà dins.
Llavors la guineu li va dir:

—Hi ha una manera, que  sens dubte és la nostra mútua salvació. Recolza les teves potes davanteres contra la paret i aixeca ben amunt les teves banyes; llavors jo pujaré pel teu cos  i un cop sigui fora, estiraré de tu.
S'ho va creure el boc i així ho va fer gentilment, i la guineu va trepar hàbilment per l'esquena i les banyes del seu company i va aconseguir sortir del pou, allunyant-se de la vora del pou a l'instant i sense complir el que havia promès.

Quan el boc li va recriminar que havia trencat el seu pacte, la guineu es va girar i li va dir:

-Escolta soci, si tinguessis tanta intel·ligència com pèls a la teva barba, no hauries baixat sense pensar abans com t'ho faries per sortir!

Moralina:
Abans de comprometre't a fer alguna cosa, primer pensa si podràs sortir de la situació en que t'has posat, sense tenir en compte el que t'ofereixin els teus veïns.

Autor: Isop



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada