dilluns, 27 de març del 2017

Els dotze signes de l'horoscop oriental








Fa molt i molt de temps, l’ Emperador de Jade que vivia en el fons d’una muntanya,  va voler fer una festa i va decidir convidar a tots els animals del país.
La invitació deia:

-He decidit fer una festa el primer dia de gener i m’agradaria que vinguéssiu. Perquè sigui més divertit farem una cursa. Segons l’ordre d’arribada, establiré la jerarquia de tots els animals i a cadascun li correspondrà un any.

A els animals els va semblar una bona idea i tots volien ser els primers. Però a un dels animals, el gat, li va fer mandra llegir la invitació i li va preguntar a la rata.
La rata, que era molt trapella, li va contestar:

-L’Emperador de Jade, ens ha convidat a una festa i farà una carrera per decidir la nostra jerarquia. –però llavors el va mentir dient :

Tenim d’arribar el 2 de gener.
El gat, no va sospitar que la rata li havia dit una data equivocada, li va donar les gràcies i se’n va anar.
La nit del 31 de desembre els animals varen decidir anar a dormir aviat per poder aixecar-se d’hora i ser els primers. El bou va dir:

-Jo sortiré d’hora perquè sóc molt lent caminant.
La rata, que el va sentir, va decidir aprofitar-se d’ell i va pujar al llom del bou exclamant:

-Que bé s’està aquí !
El bou, no es va adonar de res i va seguir caminant.
L’’endemà, tots els animals menys el gat varen sortir corrents cap a la casa de l’ emperador. Quan el sol ja despuntava el bou va ser el primer d’aparèixer al lloc fixat.

Però el primer d’arribar no va ser el bou, va ser la rata. El petit animal va saltar del llom del bou i va anar corrents a saludar a l’emperador a qui va saludar:

-Feliç Any Nou –li va dir la rata.

El bou es va sentir enganyat i va arribar el segon.
Els altres animals varen arribar després. El tercer va ser el tigre, el quart la llebre, el cinquè el dragó. El varen seguir la serp, el cavall, la cabra, el mico, el gall, el gos i per últim el senglar. L’emperador els va donar la benvinguda a tots i va començar la festa, que va durar tot el dia.

El gat va arribar quan la festa ja s’havia acabat. Quan va veure que tothom marxava es va enfadar molt i li va cridar a la rata:

-M’has enganyat!
La rata va tenir por i es va posar a córrer, mentre el gat la perseguia.


I és per culpa de l’engany de la rata, que el gat no forma part dels dotze animals de l’horòscop xinès. Per això, d’ençà d’aquell dia, els gats persegueixen les rates.


Conte Japonés
Font: Casa Àsia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada