dijous, 10 de maig del 2018

AMICS UNITS






Hi havia una vegada quatre amics molt diferents, un ratolí, un corb, un cérvol i una tortuga, que vivien en el bosc,  tots ells s'ajudaven mútuament quan ho necessitaven. Un bon dia, el ratolí, el corb i el cérvol estaven parlant tranquil·lament, quan de cop i volta varen escoltar un crit. Era el seu amic, la tortuga!, que estava atrapada a la xarxa d'un caçador.
Llavors el cérvol va dir:

— Oooooh!  –va exclamar amb temor. Què fem ara?

— No et desesperis –va dir el ratolí. Tinc un pla.

I va explicar als seus amics el seu pla per salvar la tortuga que havia estat capturada per un caçador. A tots els va semblar genial i ràpidament es varen posar en marxa.
Primer, el cérvol es va deixar veure pel caçador, que portava la tortuga dins una xarxa, després es va estirar enmig del bosc, com si estigués mort. Llavors el corb va  baixar a tota velocitat i va fer veure que picotejava el cérvol. El caçador que ho observava atentament es va acostar encuriosit, a veure que passava, però el corb agitava molt les ales i no li deixava veure res. Quan el caçador va poder veure el que succeïa va exclamar:

— Quina sort! Aquí hi ha un cérvol, tot per mi.

Llavors el caçador va deixar a terra la xarxa  i es va acostar al cérvol, se'l volia emportar a casa seva per menjar-se'l per sopar. Però el corb no li va posar gens fàcil i no parava de batre les ales per a fer més difícil el treball del caçador.

En aquell moment, molt sigilosament, el ratolí es va acostar a la tortuga, i va començar a rossegar les cordes de la xarxa per salvar-la. Així la tortuga va poder escapar. Quan el corb es va adonar que la tortuga ja era lliure va marxar volant, i el cérvol es va aixecar de cop i va córrer. El caçador es va quedar atònit i va decidir tornar a buscar la tortuga, però va trobar la xarxa buida perquè ja s'havia escapat!

“Si  no hagués estat tan avariciós” –va pensar.

Llavors els quatre amics es van reunir sota un arbre, i no varen poder parar de riure recordant com havien enganyat el caçador entre tots, gràcies al seu enginy, i la força de la seva amistat.

Conte de l' Índia
Font: Casa Àsia



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada