dilluns, 25 de gener del 2021

LA PAPALLONA QUE MAI VA PODER DE VOLAR




Un home va trobar una crisàlide de papallona i se la va emportar a casa seva, per poder observar el procés de transformació a insecte. Un dia va veure que hi havia un petit forat a la crisàlide. Llavors, va seure durant vàries hores, observant com la papallona lluitava per poder sortir d’aquell embolcall.

L’home va veure que forcejava durament per poder passar el seu cos a través d’aquell petit orifici, fins que va arribar un moment en que li va semblar que havia deixat de forcejar, doncs aparentment no avançada en el seu intent per sortir. Llavors, l’home, en un gest de bondat, va decidir ajudar la papallona i amb una petita estisora va tallar el costat de l’orifici per fer-lo més gros i així, va ser com per fi, la papallona va sortir.

Aleshores, l’home es va adonar que la papallona tenia el cos molt inflat i unes ales molt petites i doblegades.Va continuar mirant, doncs esperava que en qualsevol moment, les seves ales es desplegarien i creixerien el suficient per suportar el cos; després el seu cos es contrauria, i es reduiria l’ inflor del seu abdomen. La situació que ell imaginava no es va produir, i la papallona només podia arrossegar-se en cercles amb el seu cos inflat i les ales doblegades.

Mai va poder volar… El que no va entendre l’home, va ser que en el seu intent d'ajudar la papallona, havia empitjorat les coses, perquè la restricció que tenia la papallona per sortir d'aquell petit forat i la lluita requerida, era la forma que tenia la natura per forçar els líquids del cos de l'insecte cap a les ales, perquè fossin grans i fortes i llavors pogués volar.

La llibertat per volar només arriba després de la lluita. Al privar a la papallona de l'esforç, també se li va privar la salut i la força.

Reflexió:

Totes les persones, necessitem viure un procés de creixement personal, per convertir-nos en adults realment independents, devem lluitar les nostres batalles sols. Hi ha casos en que l’ajuda de tercers només fa que arruïnar el procés. Pots estimar molt a una persona però no la limitis; tots tenim potencial per aconseguir grans coses, però si no ens enfrontem als desafiaments per nosaltres mateixos no desenvoluparem mai el nostre potencial.

Autor: Desconegut


2 comentaris:

  1. Totalment d'acord amb la reflexió...M'agrada la frase" la llibertad per volar, només arriba després de la lluita". Realment l'home tenia bona voluntat, però es va equivocar; és com ajudar un pollet a sortir de l'ou, tampoc s'ha de fer, la natura ja té les seves pròpies maneres d'actuar!!!
    Petonets, Marta.

    ResponElimina
  2. A la vida, ens trobem en moltes situacions on hem de lluitar i seguir caminant. És bo anar preparant els joves, perquè puguin afrontar les batzegades de la vida i volar del niu.
    Bona nit i molts petonets M.Roser!

    ResponElimina